Svake godine za Uskrs tradicionalno radim tortu od mrkve, a ovaj put sam odlučila napravit zapravo sličnu stvar, ali u obliku rolade.
Biskvit je sočan i prozračan, odličan u kombinaciji s kremom od sira! Nadam se da ćete isprobati ovaj recept 🙂
Sastojci:
-za biskvit-
3 jaja
135 g šećera
1 žličica vanilije
95 g brašna
1 žličica praška za pecivo
2 žličice cimeta
2 veće mrkve, naribane
-za kremu-
200 g krem sira
60 g omekšalog maslaca
100 g šećera u prahu
1 žlica vanilije
Priprema:
Prvo pripremite biskvit tako što ćete umutiti jaja pa im dodati šećer i vaniliju.
Kratko promiksajte pa dodajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Sjedinite.
Špatulom umiješajte naribanu mrkvu pa smjesu rasporedite po plehu obloženom papirom za pečenje.
Pecite na 180 stupnjeva Celzijevih oko 13 minuta.
Biskvit zajedno s papirom za pečenje zarolajte u roladu i pustite da se ohladi.
Za to vrijeme napravite kremu tako što ćete sjediniti krem sir, maslac, šećer u prahu i vaniliju.
Odrolajte biskvit, premažite kremom pa ponovno zarolajte.
Ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se krema stisne.
Po želji pospite šećerom u prahu i poslužite.
Savjet:
Je li biskvit pečen možete provjeriti tako što zabodete čačkalicu u njega, ako izađe suha, biskvit je gotov.
Maslac u kremi možete zamijeniti slatkim vrhnjem.
U biskvit i kremu slobodno dodajte koricu naranče ili limuna.
SPAR proizvodi: šećer (1,89 €), šećer u prahu (1,49 €), jaja (2,18 €), krem sir (2,29 €), brašno (1,89 €), maslac (1,99 €), prašak za pecivo (0,19 €)
Foto: Press