Rolada od mrkve

Prema receptu Brune Vučak, na Instagramu poznatije kao @yumyumparadise

Svake godine za Uskrs tradicionalno radim tortu od mrkve, a ovaj put sam odlučila napravit zapravo sličnu stvar, ali u obliku rolade.

Biskvit je sočan i prozračan, odličan u kombinaciji s kremom od sira! Nadam se da ćete isprobati ovaj recept 🙂

Sastojci:
-za biskvit-
3 jaja
135 g šećera
1 žličica vanilije
95 g brašna
1 žličica praška za pecivo
2 žličice cimeta
2 veće mrkve, naribane

-za kremu-
200 g krem sira
60 g omekšalog maslaca
100 g šećera u prahu
1 žlica vanilije


Priprema:

Prvo pripremite biskvit tako što ćete umutiti jaja pa im dodati šećer i vaniliju.

Kratko promiksajte pa dodajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Sjedinite.

Špatulom umiješajte naribanu mrkvu pa smjesu rasporedite po plehu obloženom papirom za pečenje.

Pecite na 180 stupnjeva Celzijevih oko 13 minuta.

Biskvit zajedno s papirom za pečenje zarolajte u roladu i pustite da se ohladi.

Za to vrijeme napravite kremu tako što ćete sjediniti krem sir, maslac, šećer u prahu i vaniliju.

Odrolajte biskvit, premažite kremom pa ponovno zarolajte.
Ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se krema stisne.

Po želji pospite šećerom u prahu i poslužite.

Savjet:

Je li biskvit pečen možete provjeriti tako što zabodete čačkalicu u njega, ako izađe suha, biskvit je gotov.
Maslac u kremi možete zamijeniti slatkim vrhnjem.

U biskvit i kremu slobodno dodajte koricu naranče ili limuna.

SPAR proizvodi: šećer (1,89 €), šećer u prahu (1,49 €), jaja (2,18 €), krem sir (2,29 €), brašno (1,89 €), maslac (1,99 €), prašak za pecivo (0,19 €)

 

Foto: Press

Brza torta od sira i šumskog voća

ČOKOLADNI BANANA BREAD