SUPER KNJIGE ZA UVOD U JESEN

Zakoračili smo u rujan, a u zraku se počinje osjećati dašak jeseni. U glavama se roje nove misli, kuju se novi planovi, a postupnim snižavanjem temperatura u tijelu se budi novi polet nakon godišnjih odmora

Knjige smo čitali na plaži, a sada polako prelazimo u svoje dnevne sobe gdje ćemo ostati idućih nekoliko mjeseci. Izdavači se bude iz ljetnog sna te nam donose nove hitove – evo preporuke nekih od zanimljivijih.

NE BUDI SE – Liz Lawler

Svi znamo da su psihološki trileri u modi. Likovi u tim romanima prolaze kroz brojne nedaće, ali i dalje su slični nama i s njima se lako poistovjetiti. Unutarnja drama je na vrhuncu jer policija nema toliko ključnu ulogu. Novi podžanr psihotrilera dodaje u svoj opis ‘medicinski’. To su priče koje u svojem središtu imaju doktore ili bolnice, a trenutačno haraju svjetskim top listama.

Prvijenac autorice Liz Lawler u originalu je objavljen 2017., ali otad ne silazi s vrhova najprodavanijih naslova diljem svijeta. Glavna se junakinja, doktorica Alex Taylor, budi zavezana za operacijski stol. To jest vrlo neugodna situacija, ali tek nakon toga slijedi prava ‘zabava’ prepuna neočekivanih obrata. Hoću knjigu, 99 kn

GRČKI BIJEG – Karen Swan

Ako ste iz uvoda zaključili da ćemo ljeto samo tako ostaviti iza sebe, prevarili ste se. O Grčkoj se mnogo govori zbog njezina povratka na vrh turističkih destinacija, a nova knjiga Karen Swan oduševit će sve ljubitelje romantike i ove prekrasne zemlje koja je ujedno i kolijevka naše, zapadne kulture.

Junakinja priče seli se iz Londona u New York gdje dobije zanimljivu poslovnu ponudu: pronaći osamljenu vikendicu na nekom od grčkih otoka za jednog uglednog klijenta. Bijeg u Grčku omogućit će joj dovoljno vremena i prostora da razmisli o budućnosti. Ondje će dobiti priliku osvrnuti se na svoju prošlu vezu te će joj se otvoriti vrata jednog novog, luksuznog svijeta koji obećava potpuni preokret u njezinu životu. Tisak Media, 39,90 kn

LEAH NA PREKRETNICI – Becky Albertalli

U nastavku uspješnice ‘S ljubavlju, Simon’, prema kojoj je snimljen istoimeni holivudski hit, glavna junakinja je Simonova najbolja prijateljica Leah. Njezin je život sve samo ne dosadan – počevši od drama s prijateljima, prvom ljubavi pa do svega onoga što nosi završetak srednje škole. Kad bi i ostalo bilo ritmično poput glazbe koju stvara svojim bubnjevima, sve bi bilo lakše, ali nekako se čini da Leah ne uspijeva donijeti malo ritma i sklada i do drugih segmenata života.

Knjige o tinejdžerima u modernom svijetu ponekad su fascinantne jer znamo koliko je teško opisati njihova unutarnja previranja. Albertalli to čini majstorski pa ovaj roman preporučujemo i malo starijim čitateljima. Nije zgoreg spomenuti da je autorica doktorirala kliničku psihologiju i godine karijere posvetila radu s adolescentima. Zato je njezin uvid u njihove probleme i živote jedinstven, a njezina djela nagrađena i priznata te prevedena na brojne jezike. Hoću knjigu, 99 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Hitovi za uživanje u hladovini

'Izgubljeni čovjek' - idealan suputnik za more

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići