‘Supruge’ su chick lit bestseler godine

Neki smatraju da su zlatna vremena chick lita iza nas, ali novi naslov autorice legendarnog romana 'Vrag nosi Pradu' mogao bi ih razuvjeriti.

Ovaj žanr s vremenom je postao zreliji, ali je i dalje zadržao svoj britki humor. Upravo su ova dva obilježja jako prisutna u ‘Suprugama’ koje na scenu vraćaju Emily Charlton, vrlo popularan lik iz knjige ‘Vrag nosi Pradu’. Radnja romana ovoga je puta smještena u predgrađe Greenwich, koje nimalo ne zaostaje za ludošću New Yorka ili Los Angelesa. Čini se da je autorica Lauren Weisberger lokaciju odlično izabrala jer ova je knjiga veliki ljetni hit.

Emily iza sebe ima karijeru u najprestižnijem modnom časopisu, a trenutačno se bavi odnosima s javnošću. Klijenti su joj velike zvijezde kojima pomaže da sačuvaju dobar imidž bez obzira na (česte) skandale. U tome je donedavno bila najbolja, no sada se pojavljuju mlade snage PR-ovaca koje se bolje snalaze na društvenim mrežama te joj polako oduzimaju važne klijente. Treba joj nešto veliko, nešto što će opravdati status koji je stekla svojim radom.

Osim Emily, roman prati živote još dviju žena. Karolina Hartwell predivan je bivši supermodel i smatra da se udala za idealnog muškarca. Naime, njezin je suprug senator koji se namjerava upustiti u utrku za predsjednika SAD-a. Ipak, čini se da njezin muž ima drukčije planove jer potpuno promijeni ponašanje kada je optuže za vožnju u pijanom stanju. Sve upućuje na to da on stoji iza uhićenja i podmetanja… Je li Karolinin slučaj ona prilika koju je Emily čekala? Svakako je veliki zalogaj i priča bi mogla odjeknuti.

Treća junakinja stara je Emilyna i Karolinina prijateljica Miriam. Nekada je bila na glasu kao sposobna odvjetnica, ali se zbog djece preselila u predgrađe u kojem pokušava preživjeti sva ogovaranja te izbjeći nagazne mine društvenog života. Kada se sve tri nađu u Greenwichu, svaka iz svojeg razloga, udružuju se kako bi pomogle Karolini da iznese istinu na vidjelo. A možda i da pripreme slasnu osvetu.

Lauren Weisberger u ovom se romanu bavi seciranjem američkog društva i uvrnutih vrijednosti na kojima počiva. Kako se upoznajemo s Greenwichem i njegovim stanovnicima, sve više uviđamo koliko je život bogataša izvan dodira sa stvarnošću. Ondje se majke okupljaju svako jutro nakon treninga i još u sportskim tajicama kreću s pričama o plastičnoj kirurgiji koje zalijevaju alkoholom. Zabave na kojima naše junakinje završe sve su samo ne pristojne, a vile s bazenima prepune su dekadentnih likova kojima je najvažnije proživjeti još jednu ludu noć.

Središnji dio priče ipak zauzima ženska solidarnost jer, tek kada krenu zajedno, ove će tri prijateljice ostvariti svoje pune potencijale. Osim što se podržavaju kako bi ostvarile cilj raskrinkavanja afere, one se druže te uz brojne zanimljive dijaloge potiču jedna drugu. Roman je prepun humora i otkačenih situacija zbog kojih ćete se smijati naglas. Kako je ovo chick lit, neizbježno je i nabrajanje brandova koji su sada u modi. Autorica to čini na vrlo zanimljiv i prirodan način, stvarajući priču o protagonisticama s kojima će se lako poistovjetiti svaka žena.

Hoću knjigu, 119 kn

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

'Sunce i njeni cvjetovi' – knjiga koju će voljeti svaka žena

Knjige o kojima se priča s razlogom

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići