Top komadi za tomato girl look

Lakoća novog ljetnog trenda

Društvene mreže prepune su talijanskih izraza „la dolce vita“ i „dolce far niente“ koji su uglavnom popraćeni fotografijama žena u lepršavim outfitima i razbarušene frizure. To je, naravno, rezultiralo pojavom novog mikro trenda nazvanog „tomato girlestetika. Iako sam naziv asocira na crvenu boju i njezinu dominaciju odjevnim kombinacijama, stvarnost je upravo suprotna. Crvena se u ovoj estetici pojavljuje samo u tragovima, a naziv inspiraciju vuče od jela tipičnog za mediteranske krajeve, osobito Italiju – tjesteninu s rajčicama.

Budući da gastronomija i moda nisu baš srodni pojmovi, postavlja se pitanje koja je njihova poveznica i zašto je trend u odijevanju nazvan prema jelu? Odgovor je, zapravo, vrlo jednostavan. Tjestenina s rajčicama jednostavno je mediteransko jelo i kao takvo predstavlja lakoću življenja na ovim prostorima. Lagana odjeća načinjena od prirodnih materijala, široki i lepršavi krojevi, prozračnost i minimalizam najbolje će opisati ovu estetiku. A kad je riječ o konkretnim odjevnim komadima, najbolji odabir svakako će biti dugačke haljine i kombinezoni otvorenog gornjeg dijela. Bilo da je riječ o dnevnim ili večernjim kombinacijama, ovi će krojevi činiti univerzalan outfit koji se jednostavno transformira za većinu ljetnih prigoda. No, jednako dobar odabir bit će i setovi sačinjeni od bluze i hlačica ili mini suknje. Naravno, i ovi komadi trebaju biti prozračni, stoga birajte kratke modele blagog oversized kroja.

H&M, 24,99 € (188,29 kn)

Zara, 45,95 € (346,21 kn)

Top, Tezenis, 17,99 € (135,55 kn); kratke hlače, Tezenis, 24,59 € (185,27 kn)

Tomato girl estetika bazira se na minimalnom broju odjevnih komada, ali nipošto na njihovom dizajnu. Kockasti uzorci poput onih koje smo naviknuli viđati na starinskim stolnjacima i zastorima, razna izdanja vezova, cvjetni uzorci, čak i apstraktni motivi izrazito su poželjni. Kad je riječ o koloritu, uz bijelu boju dominiraju i plavi te crveni i zeleni tonovi koje i inače primjećujemo u mediteranskim odjevnim kombinacijama. No, pravi se minimalizam očituje u broju i odabiru modnih dodataka. Obuća je, ako je ima (jer ljeto na moru ipak najviše volimo provoditi bosi), jednostavna i bezvremenska. Bazične kožne sandale i natikače u dnevnoj varijanti i jednostavne slingback cipele s kitten potpeticom u večernjim izdanjima bit će sasvim dovoljne. Međutim, ključni modni dodaci dolaze u formi marame kojom ćete ukrotiti morem i solju razbarušenu kosu te sunčane naočale koje će vam omogućiti ugodu boravka na suncu neizostavni su dijelovi ove trenutno najtraženije ljetne estetike.

Guess, Humanic, 99,95 € (753,07 kn)

Mango, 12,99 € (97,87 kn)

Balenciaga, Anda, 430 € (3239,84 kn)

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

Top modeli kupaćih kostima

Ljetna izdanja omiljenog odjevnog komada

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići