Vrhunski ljubavni romani iz pera muškaraca

Ljubavne priče imaju razne oblike, kao i ljubav sama. Neke su romantične i simpatične, dok su druge dublje i trajno ostaju u nama. Kako nam se približava Valentinovo, odabrali smo za vas neke od najljepših ljubavnih romana

Budući da su naslovi s popisa vrlo popularni, svaki ima i svoju filmsku inačicu. Neobično je, možda ćete pomisliti, što su ove bezvremenske priče napisali muški autori. No to samo pokazuje kako ljubav ne poznaje granice. Muški autori skloni su drami više nego što biste pomislili pa je tako svaka od ovih priča gotovo nemoguća borba ljubavi s materijalnim svijetom. Krećemo s romanom koji je objavljen posljednji, ali iznimno je utjecajan.


GREŠKA U NAŠIM ZVIJEZDAMA – John Green

Tinejdžerska ljubav uvijek je prepuna emocija i strasti. Život se budi u nama, a prelazak iz dječje u odraslu dob prilično je buran. Ovo nije prva knjiga Johna Greena, ali njezina popularnost rasla je postupno te se prava eksplozija u svijetu dogodila tek s filmskom adaptacijom ‘Krive su zvijezde’. Osim što je ljubav srednjoškolaca nabijena emocijama do maksimuma, u ovoj se knjizi oni susreću s krajem koji ne mogu izbjeći. Ono što nam ovaj roman izvrsno pokazuje jest da imamo samo jedan život koji trebamo iskoristiti na najbolji mogući način. Također, Green fenomenalno opisuje male stvari koje, iako se čine običnima, zauvijek ostaju u nama i tvore tkivo naših sjećanja.

Fokus, 99 kn

BILJEŽNICA – Nicholas Sparks

Koliko ćete puta još pročitati preporuku za ovaj roman Nicholasa Sparksa ne znamo, ali smo sigurni da ovo neće biti posljednji. Sparks je autor brojnih bestselera te jedan od rijetkih pisaca ljubića koji je doživio ekranizacije gotovo svih svojih knjiga. Osim ove, preporučujemo vam i ‘Poruku u boci’, kao dvije priče o pravoj ljubavi što snažno živi bez obzira na teškoće na koje nailazi. Ipak, upravo je ‘Bilježnica’ postala pravi klasik i neizbježno štivo kada govorimo o ljubavnim romanima koji ne podliježu zubu vremena. Autor je ovdje ljubav suprotstavio biologiji – glavna junakinja pati od gubitka pamćenja – te se čitatelj kroz cijeli roman nada nemogućem. Koliko je autor uspio u svojem naumu najbolje svjedoče brojna izdanja knjige.

Fokus, 99 kn

NEPODNOŠLJIVA LAKOĆA POSTOJANJA – Milan Kundera

Ulazimo u teritorij pravih klasika, pisaca koji tvore kanon znanja zapadne kulture. Kada se radi o ljubavnim romanima iz prošlosti, najčešće se spominju Tolstoj, sestre Brontë ili Jane Austen. Pogledajte sami, pronaći ćete ih na gotovo svakoj listi preporuka. Ovdje smo se okrenuli jednoj knjizi ne tako davnog datuma, ali smještenoj u vrijeme i na mjesto koje više ne postoji. Kunderino remek-djelo ne navodi se uvijek kao ljubavni roman, ali u njemu ima i više nego dovoljno osjećaja koji ga svrstavaju u tu kategoriju. Puno moderniji od spomenutih autora, Kundera nam je blizak i geografski. Njegovi likovi proživljavaju ono što će najbolje razumjeti ljudi odrasli u čudnom području koje se naziva Istočnom Europom. U ovoj je knjizi ljubav ugrožena napadom na slobodu mišljenja i djelovanja, a istančana erotika prožeta je filozofskim razmišljanjima. Nezaboravno!

Meandar, 119 kn

 

Hoću knjigu i Tisak Media, City Center one

Foto: Shutterstock i press

INSPIRIRAJTE SE

"Knjiga i čitatelj trebali bi biti u harmoniji"

Tri knjige uz koje ćete se dobro nasmijati

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići