Tri knjige uz koje ćete se dobro nasmijati

Kažu da u svemu treba biti umjeren – učinak pretjerivanja u prosincu mnogi i dalje osjećaju – ali postoji jedna stvar za koju ova izreka ne vrijedi: smijeh. Smijeha stvarno nikad dosta i očekivali biste da postoji puno knjiga ispunjenih smijehom i veseljem

Pogledajte samo koliko komedija ima među filmovima. Ipak, što se tiče domaćeg izdavaštva situacija je nešto drugačija. Prema našem mišljenju, premalo je knjiga koje će vas srušiti sa stolca svojom duhovitošću. Unatoč tome, ponekad se zvijezde poklope pa izdavači objave nekoliko takvih naslova – istovremeno.

ON VOLI, ONA VOLI – Nick Spalding

Rijetki su slučajevi kada muški pisci skupe hrabrosti napisati chick lit roman, a još rjeđi kada u tome i uspiju. Ovo je autorov prvijenac, ali uistinu izvrstan i zabavan. Dvoje ljudi koji se približavaju tridesetima, Jamie i Laura, pokušavaju pronaći partnera s kojim će ostvariti dublji odnos, ljubav i sreću. Na njihovu nesreću, moraju proći kroz brojne bizarne spojeve – izuzetno smiješno, čak urnebesno, opisane – kako bi upoznali jedno drugo.

Naravno, oni će se zaljubiti, ali to nikako neće biti kraj njihovim nevoljama (opet jako smiješnim). Autor je nevjerojatan talent za smišljanje situacija koje će vas nasmijati do suza, ali je također i čovjek koji razumije samoću modernog samačkog života. Roman je napisan iz perspektive obaju likova pa njihove susrete i rađanje ljubavi gledamo iz ženskog, ali i muškog kuta.

Znanje, 29,90 kn

 

GNIJEZDO – Cynthia D’Aprix Sweeney

Razina smijeha u ovoj knjizi ne može se mjeriti s onom iz prethodne, ali autorica to nadomješta interesantnom pričom i realističnim, dobro ocrtanim likovima. No nemojte misliti da nije smiješna, samo je riječ o drugačijem tipu humora. Radi se o disfunkcionalnoj obitelji Plumb, tj. njezinim mlađim članovima koji željno očekuju nasljedstvo. Igrom slučaja, raskalašeni brat Leo završi na odvikavanju te se zbog toga njihovo zajedničko bogatstvo počinje topiti.

Kada ostali članovi saznaju za to, oglašava se uzbuna i kreće se u spašavanje nestajućeg materijalnog ‘gnijezda’. Ovo je knjiga o brojnim načinima na koje obećani (i očekivani) novac utječe na ljude i njihove snove o boljoj budućnosti. Osim toga, autorica koristi lokaciju, grad New York, gotovo kao dodatnog protagonista romana. Lijepa i topla priča o ponovnom ujedinjenju obitelji.

Mozaik knjiga, 119 kn

 

HRVATSKA UZVRAĆA UDARAC – Cody  McClain Brown

Druga knjiga omiljenog Amerikanca u Hrvatskoj. Prvi Codyjev naslov, ‘Propuh, papuče i punica’, bio je ogroman hit, a sada se odlučio ponovno nas zabavljati svojim doživljajima i prilagodbi životu u ovoj divnoj zemlji. Codyjeva je karakteristika, po našem mišljenju vrlo bitna, da on stvarno voli Hrvatsku te se maksimalno trudi shvatiti što nas pokreće – i kako preživjeti netaknuta razuma.

Od stvaranja prijateljstava, kupnje stana, zapošljavanja preko veze i odgajanja djece pa do ponovnog vraćanja instituciji ‘punice’ i promišljanja uzroka pesimizma koji je sveprisutan, autor nas u kratkim poglavljima vodi kroz brojne situacije kojima smo svakodnevno svjedoci, ali ih ne vidimo jasno zbog navike i uobičajenosti. Rijetko vrijedna perspektiva o našoj kulturi i kako je vidi stranac koji se zbunjeno i vrlo simpatično pokušava ‘pohrvatiti’ bez gubitka vlastita identiteta.

Vorto Palabra, 89 kn

Hoću knjigu i Tisak Media, City Center one

 

INSPIRIRAJTE SE

'Tišina u doba buke' – knjiga za najbolji početak godine

Živi mi se – prekrasan roman za dušu

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići