Wow make-up u bojama!

Za primjetan look treba imati malo hrabrosti

Okruženje društvenih mreža preplavljeno je beauty influencerima čije make-up lookove obožavamo, a tehnike i kreacije pratimo s oduševljenjem. Ipak, teško se odvažimo da sami kod kuće rekreiramo njihove maštovite spojeve boja. Nerijetko čak mislimo kako tako intenzivan make-up zahtijeva neku posebnu prigodu i da mu nije mjesto u svakodnevnim lookovima ili klasičnim večernjim izlascima. Međutim, tko, osim nas samih, određuje što bismo trebali nositi, kako bismo se trebali šminkati i koje boje pritom koristiti? Pogotovo u ljetno vrijeme koje priziva raskoš boja i inspirira na zanimljive kreacije.

Posebno efektno boje izgledaju na očima. Pretakanje boja u savršenu mješavinu koja ističe pogled veoma je dojmljivo. I dok ćete kod beauty influencera primijetiti cijeli spektar boja i njihovih kombinacija, naša je preporuka da za početak krenete s kombinacijom dviju boja: jednom koja će dominirati vanjskim kutom oka i drugom koju ćete nanijeti na unutarnju stranu oka. Možda će prijelaz na početku djelovati neuredno i grubo, pa laganim i brzim pokretima mekanim i nešto širim kistom dobro „izblendajte“ taj dio. Tako ćete postići savršeno stapanje boja. Jednom kada svladate kombiniranje dviju boja, jednostavno ćete prijeći i na kreiranje kompliciranijih lookova. Pritom, ipak, pripazite na kombinacije boja i obratite pozornost na njihovu komplementarnost, kako međusobno, tako i s bojom vaših očiju. Srećom, većina sjenila dolazi u paletama u čijoj se proizvodnji pazilo da u svakom spoju boje odgovaraju jedna uz drugu.

Jeffree Star, Douglas, 235 kn

H&M, 69 kn

No, ne morate se odmah upustiti u igru različitim sjenilima ako želite očima podariti malo boje. Dovoljno će biti i jedno sjenilo u kombinaciji s tušem u boji koje čak i samo može izgledati senzacionalno. Čak i ako niste spretni pri nanošenju ili vam nedostaje sigurnosti, nema razloga da se njime ne poigrate. Samo prilikom nanošenja koristite jednu od tehnika s ljepljivom trakom, kojih na internetu ne manjka, i uživajte u zanimljivim kreacijama.

Revolution, dm, 54,90 kn

Šminkanje očiju odličan je način za iskazivanje maštovitosti i kreativnosti, ali iziskuje određeno vrijeme i strpljenje. Zato u danima kada u vašem make-upu nedostaje vedrih i primjetnih boja naglasite svoje usne jednom od intenzivnih nijansi. To može biti vatrena crvena koja svakoj ženi u svakoj prigodi daje dozu glamura ili neka od nijansi ružičaste ili lila boje. Koju god boju odaberete, nećete pogriješiti. Jedino je važno precizno je nanijeti pazeći na rubove i kutove usana, bez obzira na ono što ste odabrali, ruž ili sjajilo.

L’Occitane, 102,49 kn

Naj Oleari, Müller, 159,90 kn

Čak i ako niste ljubiteljica šminke i obilja boja na licu, primjetne nijanse možete uključiti u beauty dio svojih svakodnevnih kombinacija. Naravno, riječ je o lakovima za nokte, koji nas bogatstvom boja i ponude mame u svakoj drogeriji. Osim primjene klasične tehnike lakiranja noktiju, možete se poigrati raznim kreacijama i crtežima poput točkica i cvjetića što uvijek daju efektan izgled. Ako pak niste spretne u izvođenju nail art tehnika, uvijek se možete inspirirati šarenilom te svaki nokat lakirati drugom bojom. Ne iziskuje puno vremena, a savršeno se uklapa u ljetnu raskoš.

Max Factor, dm, 44,90 kn

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Beauty školica: Zaštita kose od sunca

Ljetna sniženja – last call edition