Wow make-up u bojama!

Za primjetan look treba imati malo hrabrosti

Okruženje društvenih mreža preplavljeno je beauty influencerima čije make-up lookove obožavamo, a tehnike i kreacije pratimo s oduševljenjem. Ipak, teško se odvažimo da sami kod kuće rekreiramo njihove maštovite spojeve boja. Nerijetko čak mislimo kako tako intenzivan make-up zahtijeva neku posebnu prigodu i da mu nije mjesto u svakodnevnim lookovima ili klasičnim večernjim izlascima. Međutim, tko, osim nas samih, određuje što bismo trebali nositi, kako bismo se trebali šminkati i koje boje pritom koristiti? Pogotovo u ljetno vrijeme koje priziva raskoš boja i inspirira na zanimljive kreacije.

Posebno efektno boje izgledaju na očima. Pretakanje boja u savršenu mješavinu koja ističe pogled veoma je dojmljivo. I dok ćete kod beauty influencera primijetiti cijeli spektar boja i njihovih kombinacija, naša je preporuka da za početak krenete s kombinacijom dviju boja: jednom koja će dominirati vanjskim kutom oka i drugom koju ćete nanijeti na unutarnju stranu oka. Možda će prijelaz na početku djelovati neuredno i grubo, pa laganim i brzim pokretima mekanim i nešto širim kistom dobro „izblendajte“ taj dio. Tako ćete postići savršeno stapanje boja. Jednom kada svladate kombiniranje dviju boja, jednostavno ćete prijeći i na kreiranje kompliciranijih lookova. Pritom, ipak, pripazite na kombinacije boja i obratite pozornost na njihovu komplementarnost, kako međusobno, tako i s bojom vaših očiju. Srećom, većina sjenila dolazi u paletama u čijoj se proizvodnji pazilo da u svakom spoju boje odgovaraju jedna uz drugu.

Jeffree Star, Douglas, 235 kn

H&M, 69 kn

No, ne morate se odmah upustiti u igru različitim sjenilima ako želite očima podariti malo boje. Dovoljno će biti i jedno sjenilo u kombinaciji s tušem u boji koje čak i samo može izgledati senzacionalno. Čak i ako niste spretni pri nanošenju ili vam nedostaje sigurnosti, nema razloga da se njime ne poigrate. Samo prilikom nanošenja koristite jednu od tehnika s ljepljivom trakom, kojih na internetu ne manjka, i uživajte u zanimljivim kreacijama.

Revolution, dm, 54,90 kn

Šminkanje očiju odličan je način za iskazivanje maštovitosti i kreativnosti, ali iziskuje određeno vrijeme i strpljenje. Zato u danima kada u vašem make-upu nedostaje vedrih i primjetnih boja naglasite svoje usne jednom od intenzivnih nijansi. To može biti vatrena crvena koja svakoj ženi u svakoj prigodi daje dozu glamura ili neka od nijansi ružičaste ili lila boje. Koju god boju odaberete, nećete pogriješiti. Jedino je važno precizno je nanijeti pazeći na rubove i kutove usana, bez obzira na ono što ste odabrali, ruž ili sjajilo.

L’Occitane, 102,49 kn

Naj Oleari, Müller, 159,90 kn

Čak i ako niste ljubiteljica šminke i obilja boja na licu, primjetne nijanse možete uključiti u beauty dio svojih svakodnevnih kombinacija. Naravno, riječ je o lakovima za nokte, koji nas bogatstvom boja i ponude mame u svakoj drogeriji. Osim primjene klasične tehnike lakiranja noktiju, možete se poigrati raznim kreacijama i crtežima poput točkica i cvjetića što uvijek daju efektan izgled. Ako pak niste spretne u izvođenju nail art tehnika, uvijek se možete inspirirati šarenilom te svaki nokat lakirati drugom bojom. Ne iziskuje puno vremena, a savršeno se uklapa u ljetnu raskoš.

Max Factor, dm, 44,90 kn

Foto: Pexels i press

INSPIRIRAJTE SE

Beauty školica: Zaštita kose od sunca

Ljetna sniženja – last call edition

Uz osnovne kolačiće, ovo web-mjesto koristi i kolačiće prve i treće strane koji omogućavaju poboljšanje njegovih značajki i sadržaja te analizu njegove upotrebe i u marketinške svrhe. Klikom na „Prihvati“ pristajete na pohranu svih kolačića na svom uređaju. Ako želite omogućiti samo pojedine kolačiće, kliknite na „Upravljanje preferencama“.
Kolačići | Pravila privatnosti

Upravljanje preferencama

Close

Pravila privatnosti

citymixandmatch.hr cijeni vaš interes za svoje proizvode i vaš posjet ovoj web stranici i poštuje privatnost i cjelovitost svih informacija koje ste nam dali kao korisnika ove stranice. Zaštita vaše privatnosti u obradi vaših osobnih podataka je važna briga za koju posebnu pozornost posvećujemo tijekom naših poslovnih procesa.

Pravila privatnosti

Obavezno
Osobni podaci prikupljeni tijekom posjeta našim web stranicama obrađuju nas u skladu sa zakonskim odredbama koje vrijede za zemlje u kojima se web stranice održavaju. Naša politika zaštite podataka temelji se i na politici zaštite podataka koja se primjenjuje na citymixandmatch.hr

Kolačići

Obavezno
citymixandmatch.hr koristi kolačiće i slične tehnologije, kao što su HTML5 web-pohrana i lokalni dijeljeni objekti (svi koji se nazivaju "kolačići" u nastavku) kako bi snimili preferencije korisnika i optimizirali dizajn web stranica. Oni olakšavaju navigaciju i povećavaju jednostavnost korištenja web stranice.

Osnovni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za web stranice i njihove značajke kako bi ispravno funkcionirali. Bez ovih kolačića, usluge poput konfiguratora vozila mogu biti onemogućene.

Korišteni kolačići

  • WordPress Obavezno
  • Wordfence Obavezno

Izvedbeni kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu na koji upotrebljavate web stranice. Izvedbeni kolačići pomažu nam, na primjer, da prepoznamo posebno popularna područja naše web stranice. Na taj način možemo bolje prilagoditi sadržaj naših web stranica prema vašim potrebama i time poboljšati ono što vam nudimo. Ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke. Daljnje pojedinosti o prikupljanju i analiziranju informacija mogu se pronaći u odjeljku "Analiza podataka o upotrebi".

Korišteni kolačići

Kolačići treće strane

Ovi kolačići instaliraju treće strane, npr. društvene mreže. Njihova je glavna svrha integrirati sadržaj društvenih medija na našu web lokaciju, kao što su društvene dodatke.

Korišteni kolačići